Otthonunk környezetét számos olyan tényező befolyásolja, amire igen kevés ráhatásunk van: szomszédok, elhelyezkedés, és egyéb földrajzi adottságok. Ám otthonunk belső hangulata, környezete kialakítása érdekében igenis sokat tehetünk!

Napjainkban még aktuálisabb ez a téma, hiszen a pandémia okozta bizonytalanság kihat az emberi hangulatra is, másrészt a járványidőszaknak köszönhetően nagyon sokan otthonról dolgoznak. A következőkben néhány elengedhetetlen tippet olvashatsz, hogy otthonod egy kellemesebb, nyugodtabb hellyé váljon, ahová mindig jó hazatérni.

Figyeljünk minden helyiségre!

Bizony, mindegyikre, legyen szó akár egy félig kész szobáról, esetleg a mindent elnyelő padlásról. A legtöbb esetben egyszerűbb becsukni az ajtót, és szemet hunyni azok rendben tartásáról vagy takarításáról, ám ezek a zavaró tényezők nyomják a lelkünket – még tudattalanul is. Mint minden más, befejezetlen feladat, úgy az otthonunkban lévő, befejezetlen feladatok is hajlamosak stresszt okozni és elszívni az energiát, amíg nincsenek kihúzva a teendők listájáról.

Rend kívül, belül

Alapvetően elmondhatjuk, hogy az otthonunkban eluralkodó rendetlenség hatással van a belső harmóniára –, vagy éppen annak hiányára. Éppúgy, ahogy a munkahelyi környezetünkben is megvan mindennek a helye, az otthonunkban is fontos a rendszerezettség. Számos tapasztalat alapján a rendrakáshoz sokkal kevesebb idő elegendő, mint amennyinek az első pillanatban tűnik. A rendetlenség meggátol abban, hogy kreativitásod szárnyaljon, munkavégzésed hatékony és produktív legyen – főleg, ha otthonról dolgozol. A rendezettség nyugalommal tölt el és felszabadítja pozitív energiáidat!