Az illatok olyan érzetek, melyek képesek kellemes emlékeket felidézni bennünk.

Közeleg az anyák napja, mely egy szép alkalom arra, hogy köszönetet mondjunk az összes édesanyának, akik saját idejüket és energiájukat nem kímélve, nap mint nap mindent megtesznek azért, hogy az otthon meghitt melegét érezzük közelükben. Ez a nap az övék, a kedves szavak mellett egy csokor virág, egy saját készítésű meglepetés, vagy egy apró ajándék kifejezheti hálánkat és szeretetünket feléjük.


Minket azonban az is foglalkoztat, hogy téged milyen illatok emlékeztetnek édesanyád, nagymamád szerető gondoskodására? Mi az az illat amit ha megérzel visszarepít a múltba, a gyerekkorodba, és felidéződik számodra egy kép, egy érzés, vagy egy történet, amitől hirtelen újra gyereknek érzed magad?

Összegyűjtöttünk néhány ilyen „időutazó” illatot mi is, melyeket mi esélyesnek tartunk arra, hogy visszarepítsenek minket anyukánk karjaiba:
Frissen mosott ruhák illata a gyapotvirág. Ahogy édesanyánk gondosan kiteregette a tiszta ruhákat, vagy amikor a meleg pamut vagy kasmír takarókba burkolózva téli estéken meséket mesélt nekünk. Könnyed és finom, olyan, mintha körbe ölelne minket.

Valakinek az otthont a frissen sült sütemények, a reggeli kakaó jelenti, amit édesanyánk, nagymamánk készített, és a kakaó gazdag illata vagy a finom lágy vanília repíti vissza abba a kellemes és kényelmes légkörbe, amely meghittséget és otthonosságot sugároz. Csak egy pillanatra hunyjuk be szemünket, és máris újra átélhetjük a gyerekkori emlékeket, amik nemcsak számunkra, de édesanyáink számára is kedvesek lehetnek.

Amikor virág és friss illatok vesznek körbe minket, felidéződnek a nyár varázslatos pillanatai, a felhőtlen gyermekkori emlékek, amikor édesanyánk mellett a kertben játszhattunk, vagy amikor együtt néztük a fűben fekve a felhőket. Eszünkbe juthat a nyaraló illata, ahol a nyári szünet kezdetén olyan izgatottan vártuk azt a pillanatot, amikor édesanyánk először húzza szét a függönyöket.

Boldog Anyák Napját kívánunk minden fantasztikus anyukának!

Bejegyzések