A "csodalámpák" története már több mint száz évvel ezelőtt, 1898-ban kezdődött, amikor Maurice Berger gyógyszertári laboráns elkészítette az első lámpát. Eredetileg a kórházi levegő tisztítására szánta, hiszen a láng nélküli égés elvén működő katalitikus lámpa képes tisztítani, és fertőtleníteni is a zárt helyiségek levegőjét, és elpusztítja a baktériumok, vírusok, a penész és az atkák akár 90%-át is. 


lámpa egy egyedi és különleges, az illatesszenciát tartalmazó edényből, egy speciális égőből és egy pamut kanócból áll. Az égőt 2 percre be kell gyújtani, majd el kell fújni. Ennek eredményeként beindul a katalitikus reakció, és olyan molekulák szabadulnak fel, amelyek nem csupán elfedik a kellemetlen szagokat, de egyben tisztítják a levegőt is, növelik az oxigénszintet. Semlegesítik a nemkívánatos baktériumokat és szagokat egyaránt. Mindezek után elárasztja otthonod az a varázslatos illataroma, amelyet te magad választasz ki a lámpához.  A napi rituálé befejezéséhez elég csak rátenned a lámpára a kupakot, ezzel lezárva az égést.

parfümlámpa működése tehát egy kifejezetten új technológián alapszik, amelynek hatásaként a szoba levegője nem csak illatos, hanem tiszta és fertőtlenített is lesz. Sokkal hatékonyabb, mint az illatos gyertyák és pálcás illatosítók egy adott helyiség illatosítására. Különösen gyorsan szünteti meg a konyhai szagokat vagy a dohányfüstöt. Rendkívül gazdaságos, hiszen a kanócot sokszor meggyújthatjuk, és rendszeres használat mellett is elég évente egyszer kicserélni.

Bejegyzések