Miért ne lehetne nagyot álmodni és a közelebb eső európai úticélok helyett valami egzotikusabbat választani? A fehér tengerpartok, a pálmafák, a nálunk ismeretlen virágok mézédes vagy éppen beazonosíthatatlan illata, a kókusz és a tengerparti homok... mindenkinek vannak illatos elképzelései ezekről a csodás tájakról.

Az ír Max Benjamin kollekciójából hat illatot is a különböző szigeteknek áldoztak a tervezők; Mauritiustól Hawaiig. Az egzotikus gyümölcsöket és virágokat eltérő hangsúllyal kombináló bambuszos illatosítók nyárra kiváló választások lehetnek. Vidám, színpompás kinézetük ízlésesen közvetíti az életigenlést és a nyár pezsgését.


Az esőerdő buja növényvilágát adja vissza a Wally 1925Trópusi esőerdő illata, melyben a zöld jegyek keverednek a virágokkal, és a vaníliával. Kevésbé lédús és gyümölcsös, inkább párás és földesebb, mint a sziget-sorozat. Hasonlóan a párásabb hangulatot kedvelőknek figyelmébe ajánlott az Ambientair zsiráfot ábrázoló Vizililiom illata, mely az optimizmust hivatott becsempészni az otthonokba –az  alkotók szerint. 


Illatban kissé letisztultabb, de származási helyét illetően éppen elég egzotikus a Madagaszkári jázmin illata a Drake-től, mely illatgyertya formájában járul hozzá a lakóterünk kellemesebbé varázsolásához. A felsorolásból nem hagyhatjuk ki  az iPuro Napos strandidő elnevezésű bambuszos illatosítóját sem, melyet egy csodásan pihentető nap ihletett a homokos tengerparton. Ebből a kis seregszemléből is látszik, emlékeink és vágyaink is milyen sokszínűek lehetek. Válasszunk magunkhoz illőt!

Lipovszky Csenge

Bejegyzések