Miért ne lehetne nagyot álmodni és a közelebb eső európai úticélok helyett valami egzotikusabbat választani? A fehér tengerpartok, a pálmafák, a nálunk ismeretlen virágok mézédes vagy éppen beazonosíthatatlan illata, a kókusz és a tengerparti homok... mindenkinek vannak illatos elképzelései ezekről a csodás tájakról.

Az ír Max Benjamin kollekciójából hat illatot is a különböző szigeteknek áldoztak a tervezők; Mauritiustól Hawaiig. Az egzotikus gyümölcsöket és virágokat eltérő hangsúllyal kombináló bambuszos illatosítók nyárra kiváló választások lehetnek. Vidám, színpompás kinézetük ízlésesen közvetíti az életigenlést és a nyár pezsgését.


Az esőerdő buja növényvilágát adja vissza a Wally 1925Trópusi esőerdő illata, melyben a zöld jegyek keverednek a virágokkal, és a vaníliával. Kevésbé lédús és gyümölcsös, inkább párás és földesebb, mint a sziget-sorozat. Hasonlóan a párásabb hangulatot kedvelőknek figyelmébe ajánlott az Ambientair zsiráfot ábrázoló Vizililiom illata, mely az optimizmust hivatott becsempészni az otthonokba –az  alkotók szerint.