Nem csak a karácsonyi ünnepekre készülődvén ragad minket magával a friss és lédús narancs illata, hanem a jó idő közeledtével is édes gyümölcsöket kívánunk enni és szaglászni otthonunkban. Míg télen olyan fűszerekkel párosítjuk, mint a fahéj és a szegfűszeg, nyáron a fanyarabb, citrusos aromákkal, vagy lágy virágok aromáival kapcsoljuk össze a narancs illatát.  Az olasz Divinessenze Keserű narancs és bors diffúzora igazán aromás és üdítő jegyekkel tölti meg a helyiséget, a konyhába a leginkább alkalmasabb a lakásparfüm elhelyezése. A német iPuro Narancs illata egy visszafogottabb, friss gyümölcs aromájú parfüm diffúzor, melynek magasabb alkoholtartalma van. A portugál Castelbel márka kézzel készült pálcás diffúzora Narancs illatban egy igazán élénk és frissítő aroma, mely élettel tölti meg otthonod minden szegletét. Megragadja egy portugál nyári nap lényegét, a feltörő lédús citrus illat pedig nevetéssel teli boldog környezetet teremt. A márka illatgyertyája is intenzív illatot és csodás hangulatot sugároz magából, akárcsak a diffúzoraik.


A citrusok számos fajtáját már évszázadok óta hasznosítja a parfümipar: vérnarancs, mandarin, grapefruit, citrom, lime, tangerie és bergamott szerepel a leggyakrabban az összetevők között. A keserű narancs, másnéven szevillai narancs virágából készült illóolajat számos helyen alkalmazzák gyógyászati célra, míg a parfümőrök egyik legkedveltebb összetevőjeként is jelen van a parfümök világában. A spanyol Ambientair márka Sevillai narancsvirág diffúzora alkoholmentes, hosszantartó illata ideális választás lehet akár a konyha, akár kisebb mellékhelyiségek illatosítására is. A svéd KLINTA parfüm diffúzorai ugyanolyan tiszta és gyengéd illatúak, mint a gyertyái. Ezek előállításánál is úgy döntöttek, hogy a természetes és környezetbarát utat választják.


Nem utolsó sorban pedig szeretném jellemezni a francia elegancia megtestesítőjét, amely nem más, mint a Maison Berger márka Amphora Framboise névre hallgató pálcás diffúzora. Ez a lakásparfüm egy sikkes, modern, és egyben tündöklően lágy kialakítással rendelkezik. Kecses vonalak, fényes fém keret, magabiztos, női érzékiséget szimbolizáló szín. Mindezt egy narancsvirágon alapuló könnyű virágillat kísér. Ez a leírhatatlan illatkompozíció örömet és gyengédséget hoz mindennapjainkba. A melegséggel, szenvedéllyel és szeretettel teli légkör segít átvészelni a hideg és szürke téli szezont, és ahogyan a cikk elején említettem, izgatottan készít fel minket a jó idő közeledtére. 

Bejegyzések