Addig is, amíg a karácsonyfa és a karácsonyi sütés –főzés illata belengi az otthonod – íme pár garantáltan ünnepi hangulatba hozó lakásparfüm az adventi időszakra:

A Divinessenze  Keserűnarancs és bors illatának elegáns arany óriáskockája már ránézésre is tudatja; bizony ünnep készülődik. A benne lévő, minimális alkoholt tartalmazó, azaz nagyon tartós és kevésbé illanós esszencia pedig szép aláfestése az adventnek; a ragyogást hozó naracs és a karaktert adó fűszerek (kardamom, szerecsendió, bors) a közismert kombinációt sokkal stílusosabban hozza.  Hűvös téli táj, éppen szállingózó hóval és a kandalló ropogásának ígéretével.


Egyenesen egy fenyőerdő kellős közepén találja magát az, aki beleszagol a Wally Mirtusz és Cistus kompozíciójába. A grapefruit kesernyéssége jól illeszkedik a mirtusz citrusosságához, hogy ezzel adjanak egy frissességet a fás alapoknak. Áttetsző, hűvös, sötétzöld illat, igazi fenyőgyanta pótló lehet a szagtalan karácsonyfák korában.

Az következő három illatot egyben említem, hiszen testvérek ők, a "Mise-en-scène" – sorozatból, ami kultikus helyek/jelenetek megnevezésére utal. Bár Manhattan az első delikvens neve, számomra egy elegáns, írisz-cédrus-tengeri só kombó. Intellektus és nyugalom árad az illatból, melynek zseniális találmánya az üvegre ráhúzható arany köpeny. A leginkább téli illat a Jazz Club, talán a boróka miatt, amit a dohány és a vetiverfű lágyít, édesít.


Klasszikus illat, gyertyáját meggyújtva rögtön segít elmélyülni. A legvidámabb és legkarácsonyibb a vagány piros Time to Celebrate illat, melyben a karamellizált alma hozza a vidámság ívet. Fantasztikus ötlet még, hogy ezeket az Ambientair termékeket ellátták egy olyan QR-kóddal, mellyel hozzáférhetővé válik egy, az illat hangulatához előre összeállított zenei lista, több érzékszervet is kényezetve így. 

Lipovszky Csenge - illatesztéta

Bejegyzések