A világ talán legromantikusabb és legelegánsabb úticélja, Párizs. Csupa stílus és történelem minden kis utca. A francia cukrászat remekeit több lakásparfüm is segít az otthonunkba csempészni. A Lotanthique egyik sütis illata, a Madelaine illatgyertya azért is alapdarab, mivel a francia író, Proust óta tudjuk, hogy semmi nem képes erősebben felidézni egy-egy emléket, mint egy íz és egy illat. Az elveszett idő nyomában című regényének főhőse egy teába áztatott madelaine süteménybe harapva tudja felidézni egész addig elfelejtett gyermekkorát.


A gourmand illatokat kedvelők figyelmébe ajánljuk az elegáns Mathilde M. márka Isteni márkiné nevű lakásparfümét, melyben a praliné édes aromája keveredik a sötétebb gyantás és földes jegyekkel.  A CoteNoir gyönyörű pálcás illatosítói közül kihagyhatatlan a Francia reggeli tea illat, melyben a fekete tea mellett a cédrus, a frissen vágott fű és a liliom adja az új nap sikerének ígéretét.


A gyönyörű és ikonikus francia kertek szimmetriáját és virágos hangulatait számos „jól szabott”, nem túlburjánzó illattal idézhetjük fel. Egyik ezek közül az Ambientair  Le Jardin de Julie sorozata, melyben minden egyes illatot egy virágcsokor inspirált, amelyek harmóniával teli, finom légkört hoznak létre. Így érezhetjük a magnólia, a liliom vagy a mimóza illatának lüktetését a hálószobánkban, vagy akár a lakás egész területén. 

Lipovszky Csenge

Bejegyzések