Legyen szó kicsi, ablak nélküli, vagy világos, zöld növényekkel teli fürdőről - nagyon jót tud tenni a tisztálkodásra használt tereinknek az illat. Hacsak nem célja valakinek a boudoir - érzés felkeltése, a természet közeli , tiszta illatokat tudnánk ide jó szívvel ajánlani. Mik lehetnek ezek? Tengerpart, bambusz, erdő vagy víz illatok, esetleg füge vagy citrusos fűszerkertek szolgálta aromák.


Az olasz stílus egyik legszebb minimál alkotása a Culti Mareminerale nevű parfümje, melybe a tengerpart sós és víztiszta illatához a kövek és kagylók kissé ásványos, minerális hangulata vegyül. 


Az iPuro Fekete bambusz illata erőteljesen zöld illat és a nevéhez híven, a bambusz kissé nyers leveles-fás aromája dominál egyedül, mindenféle csavar és virág nélkül azoknak, akik nem citrusban szeretnének utazni.  Azoknak azonban, akiknek a tisztaság illata elválaszthatatlan a citromtól, a verbénától, vagy a mentától – azoknak szintén ettől a cégtől ajánljuk a Bergamott nevű illatot, melyben olyan összetevők muzsikálnak, mint a szikrázó zöld lime és az élénkítő ázsiai citromfű és a fura nevű cubeba bors – aminek erős citrusos aromáját az aromaterápiában is használják energetizálásra.  Ebbe a helyiségbe, akárcsak a mellékhelyiségbe – megengedettek a csak egy összetevős illatok is. Ez az a kivételes eset, amikor a kevesebb, több elve érvényesül – legyen szó gyümölcsről, vagy akár egy-egy virágról- mint pl. a magnólia, a jázmin, vagy a narancsvirág. 

Lipovszky Csenge

Bejegyzések