A fagyos, hideg időben nincs is jobb egy kényeztető ápolást nyújtó otthoni masszázsnál, főleg, ha mindehhez a masszázsolajat egy 100% természetes, illatos gyertyából nyerjük. 

Miért hasznos a masszázs?

Modern életünkben számtalan olyan helyzettel kell megküzdenünk, amely nagy stresszel jár. A munkahelyi nyomás, a gyereknevelés, a vizsgák, a pénzügyek, a lakás – bőven van min töprengeni és szorongani. A feszültség az életünk minden területére komoly hatással lehet. 

A mindennapos feszültség a leglátványosabban talán az izomzatunkat érinti. A feszültség hatására gyakran mereven ülünk, felhúzzuk és megfeszítjük a vállunkat, észrevétlenül oldalra billentjük a fejünket. Hűvösebb időben keveset mozgunk, így sokszor napokat is merev izomzattal, sajgó vállal és derékkal töltünk. 

A masszázs segít, hogy oldódjon a „beállt” izmok merevsége. A finom ingerek javítják a vérkeringést, és segítenek javítani az izom-elme kapcsolatot, ez által frissebbnek és erősebbnek érezhetjük magunkat. Az érintés a kedélyállapotunkra is jó hatással van, így könnyen felvehetjük a harcot a sötét évszakban jelentkező depresszióval szemben. 

Milyen masszázs termékeket válasszunk otthonra?

Nem kell ahhoz masszázsszalonba látogatni, hogy a masszírozás előnyeit élvezhessük. Egy kis gyakorlással és tanulással könnyen elsajátíthatjuk az alap fogásokat, így aztán az otthonunkban is kényeztethetjük a partnerünket.

Az otthoni masszázs is lehet ugyanolyan igényes, mintha egy szakember szalonjába látogatnánk el. Ehhez csupán néhány jól megválasztott masszázs termékre és egy kis odafigyelésre van szükség.

A masszázs akkor sikerül igazán jól, ha holisztikus élményt tudunk teremteni. Fordítsunk egy kis figyelmet a környezetre! Sötétítsünk be és készítsünk hangulatvilágítást! A félhomályban könnyebben elengedhetjük magunkat. Válasszunk valamilyen illatosítót és nekünk tetsző zenét! Ez szintén pozitívan hathat az idegrendszer működésére. A masszázsgyertyák igazi 3in1 megoldások:

  • Hagyjuk 5-10 percig égni a gyertyát, hogy a parfüm és illóolajok illata betöltse a légteret!

  • Gyűjtsük össze a megolvadt olajat, és óvatosan masszírozzuk be a bőrbe!

  • Ha szükséges, gyújtsuk meg a gyertyát újra, a lazító illatért és fényért!

A bőrápolás is fontos

A masszázs termékek között helyet kell kapnia a különböző test- és arcápolási termékeknek is. Ez főleg a téli időszakban fontos, hiszen ilyenkor a fűtés, a meleg zuhany és a csökkenő folyadékfogyasztás miatt a bőr kiszáradhat és viszkethet. Ha tehetjük, hetente legalább egyszer végezzünk olajos, testápolós masszázst – ez egészségessé és feszessé teszi a bőrt a nyári időszakra. 

A masszázshoz hetente egyszer testradírt is használhatunk. A bőrünk ezért az extra ápolásért télen különösen hálás lesz – hiszen a vastag öltözet alatt könnyen alakul ki irritáció. 

A testápolók és egyéb kozmetikumok illatát érdemes összehangolni, és úgy kiválasztani, hogy a mindennap viselt parfümünkhöz is illeszkedjen. A párosítással kapcsolatos kérdésekre elérhetőségeinken szívesen válaszolunk.


Bejegyzések