Itt a tél. A hideg és sötét idő, a mínuszok pedig nem csak a szervezetünket, de a kedélyállapotunkat is próbára teszik. Ebben az időszakban mindent be kell vetni annak érdekében, hogy elkerüljük a vírusokat és a téli depressziót. Tisztaság fél egészség, így a téli immunvédelem a fürdőszobában kezdődik, például fürdősó használatával. De lássuk, mi történik pontosan!

Egy jó meleg fürdő

A téli hidegben az egyik legnagyobb probléma, hogy nehéz ellazulni. A hűvös idő miatt sokan hajlamosak vagyunk összehúzni magunkat, megfeszíteni az izmokat és púpos háttal, „kuporgósan” ülni. Mivel sokkal kevesebb lehetőség van a mozgásra, ez még jobban megviseli a testtudatunkat és a mozgásunk állapotát.

Ilyenkor nagy segítség egy meleg fürdő, amely kitágítja az ereket, segít, hogy elernyesszük a hidegben összehúzott izmokat, ráadásul segít a testtudatunk helyreállításában is. A mértékletes ülőfürdő erősíti az immunrendszert, méregtelenít és energizál, ráadásul nem csak a fizikai valónkat, de a lelkünket is kényeztetni.

Felüdülés a légutaknak is

A hideggel együtt járnak a különböző felső légúti megbetegedések. Az iroda száraz levegőjéből sokan egyből a tömegközlekedés fülledt tereibe lépünk, a nyálkahártyánk pedig folyamatos harcot folytat a vírusok és más kórokozók ellen. Az orrunk és légutaink tisztulását szintén segíthetjük egy kellemes fürdővel.

Nem kell extrém illatú fürdősót választani ahhoz, hogy élvezzük a sós pára előnyeit. Ha minőségi és minéltermészetesebb alapú fürdőszert választunk, az apró molekulák gyengéden segíthetnek abban, hogy a váladék távozzon, a légutaink pedig megtisztuljanak. A meleg tágítja az ereket és fokozza a vérkeringést, a sós pára pedig gyengéden kimossa az orrjáratokat.

Fürdővel a lelki egészségért

A megfelelő illatú tusfürdő vagy habfürdő megnyugtató vagy éppen energizáló teret alakít ki a fürdőszobában. Télen, a komor és szürke időszakban már önmagában ez is segítheti az ellazulást és a relaxációt. A kellemes illatú fürdő után nyugodtabb az alvás, teljesebb a pihenés. De nem csak az aromák, a látvány is számít.

 

Egyes habfürdők és fürdősók a használat során megszínezik a vizet, ezzel nem csak az illatok, hanem a színek gyógyító erejét is kihasználhatjuk a fürdőzés során. A kék szín például a torokcsakra színe, gyulladás, rekedtség, torokfájás esetén alkalmazható. A sárga és a piros melegítenek és energizálnak, így jó szolgálatot tesznek egy fárasztó nap után, esetleg egy esti rendezvény előtt. A nyugtató zöld megfázás esetén fejthet ki pozitív hatást, segíthet rendezni a légzést és gondolatban is a gyógyulás útjára lépni.

Fürdés után bőrtáplálás

Nem szabad elfelejtenünk a fürdés utáni bőrtáplálást! A téli időszakban tápláljuk, hidratáljuk bőrünk hidratáló testápoló krémmel. Használhatunk teljesen természetes alapú testápolóvajat is, amely tele van természetes növényi olajokkal, E-vitaminnal és kakaóvajjal.

Érdemes kipróbálni hölgyeknek az arcolajat, amely segíti a bőrt lélegezni, hidratál, és aromaterápiás érzést nyújt. Férfiaknak pedig kifejezetten ajánlott fürdés, borotválkozást követően a a szakáll- és borostaolaj, amely argánolajból, barackmagból, jojobaból és napraforgóolajból készült és kiválóan felszívódik.

Fontos szabályok fürdősó használatához

Mint minden kozmetikum esetében, a fürdősó esetén is figyelni kell az allergiás reakciók kialakulására. Érdemes először nem fürdő, hanem például lábáztatás közben próbára tenni a kiválasztott szert. Az allergénekről webáruházunkmunkatársai is szívesen adnak felvilágosítást.

A fürdőt célszerű csak néhány fokkal melegebbre állítani, mint a testhőmérsékletünk. 20 percnél többet lubickolni nem érdemes: ez a keringésünket és a bőrünket is próbára teheti. Az illatszereket érdemes friss vízzel leöblíteni. Bár a legtöbb fürdősó jó hatással van a bőrre, a hajlatokban maradó apró szemcsék irritációt okozhatnak.

A megfelelően kiválasztott fürdősó használata segít télen is megőrizni a szervezetünk egyensúlyát. Ellazulás, kényelem, védelem – egy meleg fürdő mindezt segíthet biztosítani.

Bejegyzések