A legjobban faragható fa

A szantálfa illóolaj egyik legfontosabb származási helye India. A szantálfából itt különböző bútorokat és rituális tárgyakat is készítenek, hiszen állítólag a szantál a világ egyik legjobban faragható fája. A kitermelését szigorúan szabályozzák. A szantálfa olajat ugyanis csak a 30 évnél idősebb fából lehet készíteni.

Ennek oka nem csak a fa olajtartalmában keresendő. A szantálfa olaj kémiai felépítése is változik az idővel. A szantálfa olaj legértékesebb része a santalol, ez pedig csak az idősebb fákban alakul ki nagyobb mennyiségben. A fából vízgőz desztillációval nyerik ki az olajat.

Megnyitja a harmadik szemet

A szantálfa illóolaját a hindu és a buddhista kultúrákban fedezték fel először. A spiritualitással foglalkozók gyakran kenik be szantálfa olajjal a homlokukat. Úgy tartják, hogy a szantálfa olaj képes rá, hogy megnyissa a harmadik szemet. Más tanok szerint az olaj képes a koronacsakra megnyitására, ezáltal pedig segíthet, hogy a felsőbb világokkal teremtsünk kapcsolatot.

A hinduk a szantálfa olajból és más illóanyagokból készült pasztát halottak bebalzsamozásához is használták. Már ők is felismerték az olaj élénkítő, energizáló hatását. Úgy tartották, hogy ez az anyag képes erőt adni a holtaknak a túlvilágon. 

Gyulladáscsökkentő, tisztító, fertőtlenítő 

Az ajurvédikus gyógyászatban a szantálfa olajat gyulladáscsökkentő és lázcsillapító szerként tartják számon. A hagyományos gyógyászatban ma is levegő fertőtlenítésre, fertőzés megelőzésre használják. 

Napjainkban főleg pattanások elleni készítményekben, természetes, alvást segítő szerekben, és koncentrációt segítő gyógyhatású szerekben találkozhatunk vele, de népszerű alapanyaga a parfümöknek is. Mind a férfias, mind a nőies jegyekhez jól illik, így gyakran az unisex illatszerek alapanyaga. 


Szantálfa olaj az autóban

Több illatosítónk is hordozza a szantál illatjegyét. A német iPuro cédrus illatú autóillatosítói szellőzőrácsra szerelhető és utántöltő illatkapszula alapillatai között a szantálfát is megtaláljuk. Ugyanez igaz a a Mr&Mrs Fragrance által gyártott „emberke” formájú Energy illatú autóillatosítóra is.

A szantálfa olaj otthon

A szantálfa olaj legfőbb felhasználási területe a modern korban az illatosítás. Az olaj aromája a megfigyelések szerint javítja a koncentrációt, éberebbé, élénkebbé tesz – így sokszor üzleti terekben is használják. 

Lakásillatosító webáruházunk kínálatában a szantálfa olaj például masszázsgyertya formájában vásárolható. Füstölőként nem csak a koncentrációnkra és a frissességünkre lehet jó hatással. A szantálfa olaj illata ahhoz is hozzájárul, hogy melegebbnek érezzük a teret, ahol éppen tartózkodunk. 

Ha nem kedveljük a füstölőket pálcás szantálfa illóolaj diffúzort is választhatunk. Ebben a formában egy kicsit frissebb, kevésbé szakrális, mint inkább természetes illatot kapunk. Mivel ebben a formában inkább a semleges illatcsaládba tartozik, ajándéknak is kiváló. A hideg, késő őszi estéken igazi felüdülés beburkolózni az illatába.

Említhetjük a tejszínes mandula illatú pálcás diffúzort, amelynek fejillata mandulavirág, de megtalálható benne a szantálfa is. Aki az autójában a fent említett cédrus illatot már megkedvelte, megveheti otthonába pálcás illatosító kiszerelésben is.

Aki valamilyen klasszikus megjelenésű illatosítóra vágyik, a Wally termékcsalád termékei között nézelődjön a webshop-on. A fekete borostyán kiváló orientális illat, ritka fűszerekkel gazdagítva; egy érdekes és titokzatos világ képét tárja elénk, amely ausztráliai szantálfát is hordoz.

Nézz körül webáruházunkban, és találd meg a számodra tökéletes illatot!


Bejegyzések