Illatosító spray: mit kerüljünk?

Az illatosító spray-nek elsősorban akkor vesszük nagy hasznát, ha hirtelen, lokálisan semlegesíteni kell valamilyen nagyon kellemetlen szagot. Az ilyen illatosítóknak sokáig bérelt helye volt a mosdókban vagy a kukatárolók közelében. Ha használjuk őket, legalább nem hagyjuk magunk után rossz illatúan az adott helyiséget.

A hajtógázas illatosítókkal három nagy probléma volt, ezeknek egy része pedig még a mai termékekre is jellemző: 

  1. Az aeroszolok gyakran túl erős, intenzív, ráadásul olcsó, gyenge minőségű és könnyen torzuló illatanyagokkal.

  1. Környezetszennyező hajtógáz és csomagolás. A hajtógázzal és a festett fém palackkal feleslegesen terheltük a környezetet.

  1. Gazdaságtalan kiszerelés és működés. A régi illatosítók nem semlegesítették, hanem elnyomták a szagot. Könnyű volt túladagolni őket, ráadásul sokszor alig működtek. 

Milyen a jó minőségű spray?

Ha illatosítót szeretnénk vásárolni, mindenképpen olyat keressünk, amely minél kevesebb segédanyagot tartalmaz. A hajtógázas spray-k helyett érdemesebb a pumpás aroma diffúzorokat előnyben részesíteni. Ebből igyekezzünk minél jobb minőséget választani.

Webáruházunk lakásparfüm spray választékában több fiatalos és klasszikus illatosító is elérhető. 

A jó illatosító spray legfőbb ismérve, hogy nem csak elfedi a szagokat, hanem semlegesíti is azokat. Az illatát úgy állították be, hogy ne kelljen tolakodónak lennie ahhoz, hogy ne érezzük erősen a kellemetlen aromákat. Ha jól választottunk, az illat friss, izgalmas és tartós, így sokáig élvezhetjük. 

Mire használhatjuk az illatosító spray-t?

Kellemetlen szagok még a legsűrűbben takarított lakásban is előfordulhatnak. A mosdóban, a szemetes környékén, egy-egy sarokban könnyen érezhetünk bűzt vagy dohosságot. Az illatosító spray hatékonyan fel tudja venni a harcot ezekkel. Használjuk akkor, ha kellemetlen illatot érzünk! Zárjuk ki ezeket, és élvezzük az aromát. 

A pumpás illatosítók első sorban alkalmi „dezodorálásra” alkalmasak. Még a legfinomabbra porlasztott illatszer is elég nagy cseppekre esik szét ezzel a módszerrel. Az illatanyag utánpótlása sem egyenletes – mindig újabb adagot kell fújnunk, ha plusz illatot szeretnénk. 

Az illatosító spray-k új generációja

A hagyományos, pumpás spray-k nagyon jól jönnek tehát, ha például porszívózás után gyorsan szeretnénk eltüntetni az égett porszagot, vagy a kisállataink takarítása után a szellőztetést nem érezzük elég hatékonynak. Ha folyamatosan szeretnénk illatosítani a helyiséget, egy kicsit más megoldásra lesz szükségünk. 

Az ultrahangos aroma diffúzor ugyanazon az elven működik, mint az illatosító spray. Csakhogy az illóolajat itt az ultrahang segítségével szinte molekulányi méretűvé tudjuk porlasztani. Ezek az apró részecskék sokáig tudnak a levegőben lebegni. Nincsen nedvesedés és cseppnyomok sem. Az illatosító spray-k új generációja akár már folyamatos illatosításra is alkalmas. A használatnak pedig csak a fantáziánk szab határt.


Bejegyzések