Az illóolajok fajtái

A magas színvonallal megjelölt illatokra az intenzitás jellemző, hirtelen áradnak szét, könnyen érzékelhetővé válnak, de épp ilyen pillanatok alatt el is szállnak. A citrom vagy a bergamot például ebbe a csoportba tartozik.

A közép kategóriába sorolható illatok nem nehezek, de nem is könnyűek. Ez egyfajta arany középút. A fenti két kategória illatai bázisolaj alkalmazásával használhatók fel, amelyek hatására az illékonyság lassítható, intenzitásuk pedig növelhető.

A mély aromák lassan terjednek, ezért kifejezetten nehezen érik el a kívánt hatást, ám épp ennek köszönhető, hogy illataik sokáig érezhetőek maradnak (cédrus, pacsuli, fenyő, stb.)




Az illóolajokról röviden

Az illóolajok fajtáit elegyítéssel keverik össze. A módszernek az a lényege, hogy olyan kombinációk szülessenek, amelyek minden tekintetben a pozitív jellemvonásokat erősítik. 

A réteges érzékelés a leginkább optimális állapot, de vannak kivételes helyzetek, amikor erőteljesebb vegyítések szükségesek. Megfázásos időszakokban érdemes olyan illóolajokat választani, amelyek kiváltják a pozitív hatást. 

A mentolos illatanyagok segíthetnek kitisztítani a légutakat, hozzájárulnak a  jobb közérzethez. Abban az esetben, ha épp náthával küzdünk, biztosan jól fog esni ez a terápia. Ha pedig már meggyógyultunk, akkor ezek az illatok már elég erősnek fognak bizonyulni.




Az egyes illóolajok hatásai

Az illóolajok hatásai akkor érvényesíthetőek a legjobban, ha olyan keveréket hozunk létre, melynek tagjai harmonizálnak egymással. Egy aroma is hozhat üdítő felfrissülést, de akár többféle keveréket is használhatunk egyszerre. A lényeg az egymás közti összhang. 

Ha jól társítjuk egymással a különböző illóolaj fajtákat, akkor remek összhangot alkothatunk. A fűszeres és a citrusos illatok nagyszerűen párosíthatók, ahogy a fás és a citrusos aromák is. A mentolos és a virágos illatok nem férnek meg jól egymással. A keleties és a gyümölcsös illatokkal pedig nagyon izgalmas elegyet hozhatunk létre.

A citrom és a levendula talán a lehető legjobb kombináció. A levendula önmagában nyugtató hatású, a citrom pedig méregtelenítő és energizáló. Az illóolajok mindenkire másként hatnak.

Weboldalunkon előfordulnak a csodálatos parfümös illatok, amelyek egy-egy ország illatát is képviselik. Mindezek mellett a gyümölcsös, keleties, exotikus illatok is felfedezhetők. Természetesen rengeteg termék várja azt a személyt, aki relaxálni, pihenni, kalandozni vagy éppen romantikus hangulatot szeretne megteremteni. 

Látogassatok el hozzánk, és nézzetek szét webáruházunkban, ahol nem csak a hagyományos és megszokott illatokat találod meg. Egyes termékeink különleges és dekoratív külsővel fogadnak. Örök érvényű szabály, ha az orrodra hallgatsz, a siker nem marad el.

Bejegyzések