Az asztali füstölőkről talán nem csak nekünk jut eszünkbe egy gyönyörű, távoli táj. A füstölőknek kellemes illatuk mellett aromaterápiás hatásuk is van, melynek köszönhetően javítják a kedélyállapotot is. Egy megfelelő füstölő megnyugtat, lecsillapít, de akár élénkíthet is. Egy füstölő nem csak egy illatosító, hanem egy érzelmi állapotot befolyásoló termék, amitől akár egészen máshol is érezheted magad.

A füstölők története

A hagyományok szerint a füstölőket különböző virágok olajából, gyógynövényekből, fűszerekből keverik kézi készítéssel, egyes műhelyekben titkos receptek alapján. A keresztények a 14. században kezdtek el füstölőket égetni temetéseken, körmeneteken. A tibeti buddhistáknál megtisztulási szertartásokon, mágikus rituálékon használták. Elsősorban illatos virágokból, szárazvirágokból és gyógynövényekből készítettek füstölőket. Több régi írás is megemlíti a füstölők használatát, amelyeket érzelmek javítására, a testi energia megerősítésére használtak az ázsiai kulturákban is.


A füstölők hatása

A füstölők égetése során aromás illatok szabadulnak fel, amelyek hatására testünk, lelkünk megnyugszik, ellazul. Ha rendszeresen használunk valamilyen füstölőt, akkor ezeket az illatokat könnyen átveszik a bútorok, ruhák, így megteremtjük otthonunk egyedi illatát.

Webáruházunk nagy segítség lehet számodra, hiszen nálunk beszerezhető minden olyan illatosító típus, amelyre szükséged lehet. A füstölőket használhatjuk asztali füstölőként, díszíthetjük vele szobánkat, nappalinkat, konyhánkat egyaránt.

Tudnivalók a biztonságos használatról

  • Ne hagyjuk felügyelet nélkül!

  • Ne tegyük huzatos helyre!

  • Mindig oltsuk el, ha elmegyünk otthonról!

  • Gyermekektől és háziállatoktól tartsuk távol!

A fenti biztonsági előírásokat fontos betartani a balesetek elkerülése érdekében.



A füstölőkhöz mindig használjunk valamilyen tartót, tálkát. A tartozékokat, kiegészítő termékeket is megtalálod a webáruházban.

Bejegyzések