Ilyenkor, amikor az októberi vénasszonyok nyara már végérvényesen átvált egy hónap alatt őszbe, aztán télbe, nagyon jó szolgálatot tehetnek az illatok. A gyümölcsök kedvelőinek jó választás lehet az amúgy is szezonját élő gránátalma. A Divinessenze illatosítója nagyon szép kompozícióban dolgozza fel a gyümölcs kissé pikáns illatát. A feketeribizli, sárgabarack, málna és eper pezsgését szépen puhítja a vanília és a jázmin.  Az ősz kissé elégikus hangulatát tudja felerősíteni a kiváló minőségű, parfümöket megszégyenítő illatosítókat gyártó Millefiori cég Puha bőr alkotása. Karakteresebb, elvontabb illat, háttérben a bőrkabát és kesztyű kissé fanyar aromájával.


A hamar sötétedő esték kellemes társa lehet a Castelbel Fekete Orchideája, ahol a virágokat az ámbra és a földes jegyek tovább mélyítik, és az energizálás helyett inkább nyugalmat hoznak az otthonunk levegőjébe. Melegség árad a Somerset Toiletry Cashmir Musk Noir parfümfelhőjéből is. Az elegáns illatban nem a virágoké, hanem a fáké a főszerep. A szantálfa igazán puha és édeskés jellege gondoskodik róla, hogy intimitással teljen meg a tér körülöttünk.


Aki azonban úgy dönt, hogy nem a bekuckózást választja, hanem szeretne nosztalgiázni és elmenekülni a nyárba, az feltétlenül próbálja ki a Maison Berger illatát, a Mennyei Napot. A pálcás és parfümlámpás verzióban is kapható illat egy napsütötte homokos partra repít minket, lustálkodni és élvezni a meleget. 

Lipovszky Csenge -illatesztéta

Bejegyzések