Aromaterápia otthon

Mindenkinek vannak illatemlékei: anyák napi orgona, karácsonyi fenyőillat, vasárnapi almás sütemény… Van, hogy épp csak elsétál mellettünk valaki, és a parfümje aromájától rögtön eszünkbe jut annak az arca, akit szeretünk.

Néhány illat intenzívebb, némelyiket pedig alig vesszük észre. Ha éppen a nappalink kanapéján ülünk, ritkán szagolunk bele a levegőbe, egy hosszú külföldi utazásról hazatérve viszont már az előszobában megcsap minket a könyveink, kedvenc öblítőnk és szobanövényeink illatának sajátos, otthonos keveréke.

Ahogyan a lakberendező színekkel és formákkal öltözteti fel és teszi otthonossá a teret, ugyanúgy illatokkal is kialakíthatjuk helyiségeink sajátos hangulatát. Illatokkal is segíthetjük, hogy jól érezzük magunkat egy-egy szobában. 

föld és szantál például távol-keleti hangulatot teremt a fürdőszobában, egy leheletnyi rózsa visszalopja a romantikát a hálóba, a cédrus pedig segíthet az íróasztalunk körül, hogy egy álmos reggelen is könnyebben menjen a munka. 

Aromalámpa helyett aroma diffúzor

A lakás és más terek illatosítására évezredek óta léteznek megoldások. Ezek legtöbbje párologtatáson, illetve füstölésen alapszik. A webshopunkban is kapható illatgyertyák, füstölők, katalitikus lámpák például remek szolgálatot tesznek - főleg akkor, ha átmenetileg szeretnénk élvezni valamilyen aromát. Ha viszont a helyiség állandó “aurájának” megteremtéséről van szó, az aroma diffúzorok használatát szoktuk a legjobb szívvel ajánlani. 

Az aroma diffúzor előnyei:

  • Nem kell hozzá nyílt láng, így biztonságosabb, mint a lámpák, gyertyák. 

  • Nem lehet égve, bekapcsolva felejteni.

  • Nem szárítja a szoba levegőjét. 

A különböző aroma diffúzorok ugyanis az illóolajokat, működéstől függően akár vízzel, ritkán alkohollal keverve, apró cseppekre oszlatják. Ez a folyamat mechanikusan történik, nem kell hozzá hőhatás, nincsenek égéstermékek, korom, füst. 

Melyik aroma diffúzort válasszam?

Az ilyen elven működő illatosítók közül a legegyszerűbbek a pumpás aroma diffúzorok vagy szobaparfümök. Ezek a lakásillatosítók tényleg leginkább a kozmetikai parfümökre emlékeztetnek, soknak közülük ugyanúgy van fej-, szív- és alapillata, mint a testpermeteknek. Nagy előnyük az egyszerű használat, elég csak a levegőbe permetezni. 

pálcás diffúzorok már arra is alkalmasak, hogy egész napra friss illatot biztosítsanak. Ezek a termékek egy illatanyagot tartalmazó üvegcséből, vázából és egy csokor fa pálcikából állnak. Ha a pálcikákat az üvegbe helyezzük, azok felszívják az illatanyagot, és a pórusaikon keresztül párologtatják azt. 

Hasonló elven működnek a dizájn diffúzorok is - ilyenkor a pálcikákat valamilyen, fához hasonló anyagú dísz, például egy virágforma helyettesíti. Bátran válasszunk a helyiség stílusának megfelelőt!

Ultrahangos diffúzor

A készletünkben elérhető legmodernebb diffúzorok ultrahanggal működnek. Ezek az eszközök szinte molekulányi finomságú permetet hoznak létre. Az ultrahangos diffúzorok hatékonyan párásítanak, viszont nem kell sem cseppnyomokkal, sem nedvesedéssel számolni a közelükben. 

A szépen megalkotott, térbe simuló készülékekkel akár a könyvespolcot is díszíthetjük. Nézz körül webáruházunkban, és válassz kedvedre!


Bejegyzések