Hogyan működik az autó szagtalanítás?

Két lépésben! Az első, hogy mielőtt bármilyen autóillatosítót választunk, szüntessük meg a szagok okát! Takarítsuk ki, szárítsuk meg a belső teret! Nézessük át a motort és klíma berendezést is. Az illatosítóknak nem az a feladata, hogy elnyomják az erős szagokat, hanem hogy az elkerülhetetlen, de rossz illatot okozó tényezőket semlegesítsék.

Ezek után jöhet az autóillatosító beszerzése. A termékeket úgy érdemes kiválasztani, mint egy jó parfümöt. Fontos, hogy az illat illik-e hozzánk és az autó, a belső tér hangulatához.

Miért fontos a megfelelő autóillatosító?

Gyakran egészen sok múlik azon, hogy milyen hangulatban, állapotban ülünk be a kocsiba. A rossz minőségű autóillatosítók általában erős, émelyítő szagúak a gyenge minőségű aromától. Ha valaki egyébként is hajlamos a rosszullétre mozgó járművön, akkor egy ilyen erős illat csak ront a tünetein.

Azon kívül, hogy a használta elég körülményes lenne a kocsiban, a kedvenc illóolajunk sem a legjobb választás. Ami az otthonunkban segít ellazulni és oldani a stresszt, az egy hosszú autópálya úton bódító hatású lehet.

Ha magas minőségű, kifejezetten erre a célra készült illatosítót választunk, az éppen csak egy diszkrét aromát ad az autó levegőjének. Éppen annyira illatosít, hogy jól érezzük magunkat a térben, de ne kelljen az egész utazást például fullasztó epres rágógumi illatban töltenünk.


Milyen illatosítót válasszunk?

szellőzőrácsba illeszthető autóillatosítók nemcsak kellemes illatot adnak. Számos gyártó egészen ötletes dizájnnal készíti ezeket az apróságokat, így még a műszerfal látványát is feldobhatjuk velük. Ha az autót mindennapos ingázásra használjuk, és nem araszolunk sokat a dugóban, és alapvetően tiszta környezetben, mondjuk autópályán, vidéki utakon közlekedünk, egy ilyen kis készülék is elég lehet a tiszta illatért. A leginkább elegáns kategória a Max Benjamin cég által gyártott autóillatosító, amelynek francia textilpermet illata minden női autó illata lehet. A felhasználható luxus jegyében pedig az olasz CULTI márka autóillatosító szövettasakjait használhatod autód illatosítására, amelyek a márka legemblematikusabb illatainak tökéletes diffúziói. 

Az elektromos illatosítók előnyeit igazán a hosszú utakon vagy a városi autózáskor tudjuk kihasználni, mikor a külső levegő is benzingőzös, rossz illatú. Ezek a készülékek többnyire szivargyújtóról, esetleg USB-portról működtethetők. A készülékeket ki-be lehet kapcsolni, tehát elég akkor és úgy használni őket, amikor szükség van rájuk. Nálunk is kapható olyan elektromos autóillatosító, amelyik 30 perc után automatikusan lekapcsol – nem kell félni, hogy úgy elfejtjük, esetleg túlmelegedik. Az iPuro gyártó által kifejlesztett  a car cube kapszulásillatosító biztos találat, akár karácsonyi ajándékozás esetében is. Az illatosítóhoz Air Pearls kapszula vásárlása szükséges. A kapszula viszont nyolc-féle isteni illatban elérhető webshop-unkon. Másik különlegességünk az illatosító gép Pohár, mely kompakt méretével tökéletes kiegészítője lehet az autónak, csodálatos illattal elárasztva az adott teret. Az eszköz 4 különböző fokozattal rendelkezik, melyek segítségével állíthatjuk az illat intenzitását. 

Az utántölthető autóillatosító igazi kuriózum. Az illatosító utántölthető kedvenc illatunkkal illatkínálatunk bármelyikéből, ezáltal környezetkímélő és gazdaságos. Különösen elegáns termékünk ebben a kategóriában a Cannon Silver autóillatosító, amelynek csomagolása három-féle illatú utántöltőt is tartalmaz.

A magas minőségű illatosítók akkor nyugtatnak vagy élénkítenek, amikor arra szükségünk van. Kellemes levegőjű autóban még a fárasztó ingázás is kellemes, sőt, akár pihentető élménnyé változik. Érdemes egy kis energiát fektetni az autószagtalanítás tökéletesítésére.


Bejegyzések