Mi a BIO3GEN?

A BIO3GEN egy sokoldalú felhasználhatósággal rendelkező, elektromos ózon előállító készülék. Segítségével könnyen megtisztíthatjuk az ivóvizet, otthonunk légterét, és fertőtleníthetjük az élelmiszereket, illetve a ruházatot. 

kínai állami honlapon publikáló, a Tokyo Keizai University professzora Zhou Muzhi szerint a P3 laboratórium kísérletei igen hatékonynak mutatták az ózont a Covid-19, azaz az új koronavírus ellen.

A társadalmat napjainkban leginkább foglalkoztató új típusú járvány mellett az emberiség jelenlegi legnagyobb problémája a környezetszennyezés.  Egyszerre sújtja a fejlett és fejlődő civilizációkat, mivel eddig leginkább a termelés fokozására esett a hangsúly, ami mellett elhanyagolódott a termékek minősége és a szennyezőanyag kibocsátása. Utóbbi, elkerülhetetlenül az élelmiszer higiénia mellőzöttségét hozta magával. Bár a mai piaci globalizáció sokkal szigorúbb ellenőrzést követel, mint a korábbiak, mégis az élelmiszerhigiéniát gyakran figyelmen kívül hagyják az országok közt történő szállítások során.

Társadalmunk másik jellemvonása, hogy fontosságot tulajdonítunk a szépségnek és a megjelenésnek még az élelmiszer szektorban is, ami oda vezet, hogy azt választjuk, ami a legjobban néz ki, még ha nem is a legjobb minőségű.



Az ózon hatásmechanizmusa

Az ózonnak magas oxidáló ereje van és hatékonyabb fertőtlenítő hatású anyag, mint a klór. Az ózon erős oxidáló hatását kombinálva molekuláris instabilitásával, lehetővé teszi a baktériumsejtek, gombák, mikróbák, vírusok, kórokozók, szalmonella, poratkák, rovarok, bolhák, kullancsok, tetvek létfontosságú integritásának alapjául szolgáló sejtmembránjainak lebontását. Oxidáló hatása közben oxigén atomokra bomlik 30-60 perc alatt, miközben a környezet teljes fertőtlenítését és szagtalanítását is elvégzi.

A BIO3GEN által kibocsátott ózon egy környezetbarát gáz, karakterisztikus illattal, amely kiemelkedik a lég-, ivóvíz, élelmiszer és felülettisztító, illetve fertőtlenítő tulajdonságával.


Hogyan működik?

- Különféle tárgyak megtisztítása:

Ismerjük a baktériumok, vírusok, mikrobiális ciszták és spórák elleni hatékony fellépését, amely ideálissá teszi textíliák, mint például szőnyegek, függönyök, valamint kanapék, fotelek és ágyak fertőtlenítésére anélkül, hogy szét kellene szedni őket. Az ózon azokat a részeket is fertőtleníti, amelyeket a legalaposabb mosás sem képes. 

- Ivóvíz tisztítása: 

- lebontja a növényvédő szerek és egyéb kémiai termékek maradványait,

- elpusztítja a baktériumokat, gombákat, algákat és penészt,

- megöli a vírusokat,

- nem változtatja meg a víz ízét,

- kiválasztja a fémeket, az arzént, magnéziumot és kalciumot.

A BIO3GEN-t a mellé adott cső segítségével használhatjuk üveg vagy acél víztartályokban lévő víz fertőtlenítésére is.

- Ruhák fertőtlenítése:

- eltávolítja a kellemetlen szagokat,

- elpusztítja a baktériumokat, gombákat, penészt,

- megöli a vírusokat,

- fertőtleníti a ruházatot és cipőket

- Élelmiszerek tisztítása és higiéniai kezelése:

- lebontja a növényvédő szerek és egyéb kémiai termékek maradványait,

- elpusztítja a baktériumokat, gombákat, algákat és penészt,

- megöli a vírusokat,

- nem változtatja meg az élelmiszerek (gyümölcsök, zöldségek) ízét.


A BIO3GEN alkalmazása kifejezetten ajánlott szállodákban, kereskedelmi vállalkozásokban és irodákban is. Programozható manuálisan vagy távirányítóval, és a falhoz is rögzíthető.

Bejegyzések