A téli és a nyári testápolás más!

Nyáron szinte a csapból is az folyik, mennyire fontos a bőrünk megfelelő védelme. A nap vagy a medence klóros vizének érintését könnyen megérezzük. Télen a ruha alatt viszont sokszor fel sem tűnik a bőrünk állapota. A kezeket és az arcot védjük, a testápoló használata viszont sokaknál elmarad.

Télen pedig különösen fontos bőrünk táplálása. Meleg zuhanyt veszünk, száraz levegőben tartózkodunk, vastag, dörzsölő ruházatot viselünk. A hűvösben sokan a folyadékbevitelről is megfeledkezünk, ez még tovább ront a bőr helyzetén.

Nyáron az elveszített nedvességet kell elsősorban pótolni. A nyári hidratáló szerek többnyire könnyűek, magas víztartalmúak és hűsítő illatúak, hogy kánikulában is kényelmesen használhassuk őket. Télen azonban ennél többre van szükség.


Az ideális téli hidratáló testápoló

Téli testápolónak olyan termékeket válasszunk, amelyek mélyen hidratálnak! Hidratálónk nyugodtan lehet sűrűbb állagú, nehezebb, olajosabb, mint a nyári termékek. Az intenzív táplálás érdekében akár olívaolajos hidratáló testápolót is használhatunk. Érdemes nagy hangsúlyt fektetni a minőségre. A jó testápoló könnyen beszívódik, nem hagy zsíros nyomot vagy zsíros érzetet maga után.

Az esti zuhanyzás, fürdés után mindenképpen iktassuk be a testápolást! Egy hidratáló testpermetet akár a reggeli zuhany után is használhatunk – ezt gyorsan felveszi a bőrünk, így nem lesz gond az öltözködésnél.

Elő az illatokkal!

Télen bátran elővehetjük az illatosított kozmetikai termékeket. Míg nyáron kerülendők a parfümös vagy illóolajos testápolók, most szabad a vásár! Ha nem viselünk parfümöt, nyugodtan használhatunk akár több, összeillő illatú készítményt is. Ha szeretnénk még valamilyen illatszert, parfümöt is viselni, akkor inkább visszafogottan kell bánni ezekkel, hiszen ne feledjük az örökérvényű szabályt, miszerint a kevesebb néha több.

A megfelelő illatú testápoló befolyásolhatja a hangulatunkat, és akár az elalvást is segítheti. Hidegben az illatanyag a hőérzetünkön is javíthat. Sokkal kellemesebb egy fűszeres, energizáló testápolót használni, mint egy hűsítő kozmetikumot.

Néhány extra trükk

Hetente egyszer érdemes a testápolót nedves bőrön is alkalmazni, így jobban eloszlathatjuk azt, és a hidratáló hatás is erősebb lehet. A kozmetikumoknak általában nem tesz jót a meleg, így nem érdemes a palackot a fűtött kád szélén tárolni. Jó ötlet lehet viszont, ha meleg, legalább 24-25 fokos helyen tároljuk, így nem olyan kellemetlen az érintése fürdőzés után.

Mindig igyekezzünk a bőrtípusunknak megfelelő terméket választani, ha szükséges, végezzünk allergia próbát is, mielőtt új termékkel kísérletezünk. A kozmetikumokkal kapcsolatban az elérhetőségeinken is szívesen adunk felvilágosítást.