A szappan a legősibb módszer kezünk és testünk tisztítására. A 17. századra már meglehetősen elterjedt a szappan használata, de még távolt állt mai általános alkalmazásától. A házilag készült szappant különböző módon próbálták előállítani. Zsíros és faggyús állati anyagokat használtak, konyhasóval vegyítették. Később a pipereszappant már növényi olajokból (például kókuszzsírból) készítették, és virágparfümmel érték el, hogy illatos készítményt állítsanak elő. A közönséges pipereszappanok zöme ekkoriban hidegen készített, bőrt maró szappan volt, melyet érzékeny bőrű ember egyáltalában nem használhatott.

Szerencsére a szappangyártás mára már modernizálódott, a 100%-ban növényi alapú és kiváló minőségű szappanok pedig minden bőrtípusra alkalmazhatók, nem szárítják a bőrt, és a legfinomabb illatokkal kényeztetnek kézmosás közben.

A COVID-19 vírus elleni küzdelemben alapvető szabályokat kell betartanunk, például, hogy ne gyűljenek össze sokan egy helyen, tartsanak az emberek egymás között legalább másfél méteres távolságot, és maradjon mindenki otthon. Kulcsfontosságúvá vált a kézmosás, melyet Kate Winslet, a Fertőzés című film sztárja így jellemzett:

"Moss úgy kezet, mintha az életed múlna rajta!"

Winslet felhívta a figyelmünket, hogy ezzel nemcsak a saját egészségünket, hanem a szeretteink és azok egészségét és életét is védeni tudjuk, akik a frontvonalban dolgoznak: orvosokét,  ápolókét, bolti eladókét, futárokét. Azonban bőrünknek közel sem mindegy, mivel mosunk kezet naponta többször. Próbáld ki természetes összetevőket tartalmazó szappanjainkat, amelyek nem szárítják a bőrt, és a legfinomabb illatokkal kényeztetnek kézmosás közben!

A portugál Portus Cale szappanok összetevőit gondosan válogatták, 100% -ban növényi alapúak és kiváló minőségű, Európában készült illatanyagokat tartalmaznak, amelyek az egész termék élettartama alatt kitartanak. A férfiaknak készül Gentlemen's Club kollekció fodormenta és moha szappanja 24 karátos aranyfüstlemezt is tartalmaz, így minden kézmosás alkalmával luxus kényeztetésben is lehet részünk. A svéd KLINTA márka növényi olajos szappanjaik ugyanolyan tápláló pálmaolajból készülnek, mint a masszázsgyertyáik. Parabén és szulfátmentesek, enyhe aromák széles választékában találhatók, és csodálatosan gazdag habot adnak.


A Castelbel Gentlemen's Club kollekciójában található luxus minőségű tusfürdő és folyékonyszappan 4 egyedi illatban érhető el, és azoknak a férfiaknak készült, akik szeretik a különleges bánásmódot. 

Bejegyzések