Talán általánosításnak tűnhet ez a kategória, de bízunk benne, hogy következő bejegyzéseink után egyértelművé válik; mi csak javaslatokat adunk, az illatpreferenciáját mindenkinek magának jó kiderítenie, azaz, hogy tulajdonképpen milyen illat is tetszik neki.  Az érzelmes, minden polcon emlékeket örző, világos pasztellben mosolygó nappaliknak nagyon jól tudnak állni a virágillatok. Főleg tavasz és nyár időszakában tud jól harmonizálni a kinti világ természetes illataival. Ilyen például a Wally 1925 A mező illata nevű lakásparfüm, ami a jázminos szívillatot citrusos jegyekkel teszi könnyedebbé, pezsgőbbé, illetve pézsmás és ámbrás leszáradással tartósabbá.


A következő illat sem a tolakodásáról híres. A KLINTA természetes és környezetbarát módon alkotta meg a kifinomult lágyságú Narancsvirágés levendula parfümjét.  Mivel nem alkohollal dolgoznak, így a növényi olajban oldott esszencia valóban visszafogott, a szintetikumot mellőző illatfelhővel kényezteti a nappali lakóit. Ez a kombináció friss, de gyógynövényesen virágos is egyben, és aki szereti a levendulát, annak igazi felüdülés lehet.


Aki a vagányabb és kissé karakteresebb kombinációkat szereti, az tegyen próbát az angol Somerset Toiletry Vanilla Baies Rouges illattal. A mindenki által kedvelt piros bogyós gyümölcsök fanyar frissességét az érzéki vanília puhítja. Igazi élettel teli illat, mely akár az egész lakásban is jól tud mutatni a gyümölcsössége okán. 

Lipovszky Csenge

Bejegyzések