A keleti és csábító Oud az egyik legritkább és legdrágább természeti alapanyag. Az elmúlt évtizedben az európaiak és az amerikaiak nagymértékben felkarolták, mind csábító illata, mind bőrápoló és gyógyászati tulajdonságai miatt.


Mi az az Oud?

A Közel-Keleten „fekete aranyként” ismert fekete Oud a szubtrópusi agarfából származik. Amikor a fa egy sérült részét megfertőzi egy penész, vastag, sötét anyagot termel, hogy megvédje magát. Ez az értékes fekete, illatos gyanta az Oud forrása. A gomba olyan kevés fát érint – körülbelül minden tizedik fát –, hogy az Oud rendkívül ritka. Idővel a gyanta megkeményedik, a gyantás fát vízbe áztatják, majd leválasztják és forgácsba használják fel égetésre, vagy desztillálják olaj előállítására. A kiváló minőségű Oud előállítása elhivatott kézművesek tisztelt készsége, generációkon át öröklődő módszerekkel.


Milyen az illata?

Nehezen megfogalmazható. Olyan szavakkal lehetne jellemezni, mint meleg, füstös, érzéki, és merengő. Az Oudos illatok finom édes, fűszeres felhanggal rendelkeznek, amelyek először alig észrevehetők, mielőtt a mélyebb jegyek előtérbe kerülnének. Egy gyertyafényes este illata, de egyben a relaxáció, a meditáció és a spiritualitás illata is.
Hagyja magát elcsábulni ennek a különleges illatnak. Kínálatunkban megtalálja katalitikus lámpa utántöltő, pálcás diffúzor és lakás illatosító spray formájában is. Ha elektromos géppel illatosít, akkor pedig parfümolaj formájában juthat hozzá.

Bejegyzések