Amit a pálcás illatosításról tudni kell

A kezeletlen fa tökéletesen magába szívja az illóolajokat, ezért ha fapálcákat helyezünk lakásparfümbe, azok képesek felszívni, aztán magukon keresztül intenzíven, és nagyon hosszú ideig a levegőbe árasztani a jobbnál jobb aromákat. A legtöbbször erre a célra alkalmazott fatípus a bambusz, de pálcikánk készülhet másból, például fűzfából, vagy lehet rattanból is. 

Ha lakásparfümöt veszünk, ahhoz jár, de külön is vásárolhatunk pálcát. Sőt vannak olyan megoldások is, ahol nem pálcát használunk az illatosításhoz, hanem más anyagot, formát. Választhatunk parfümöt például mázolatlan porcelán virágformával, vagy kézzel készített, egyedi, rattanból formázott rózsával. Ezek felszívó illetve aromamegtartó képessége ugyanolyan jó mint a fáé.

A pálcás lakásparfümök illatukat akár több hónapig is megtartják, ezért ez igazán gazdaságos, és - a természetes anyagok felhasználása miatt is - környezetbarát formája az otthoni illatosításnak. Az aromák kiválasztásánál érdemes figyelembe venni, hogy a lakás melyik helyiségében fogjuk elhelyezni őket, mi a tér funkciója, mekkora a mérete, milyen adottságai vannak. Ez alapján válasszuk ki a nekünk tetsző illatot. 

Az illat intenzitását befolyásolja a pálcák hosszúsága és száma, így nagyon egyszerűen be tudjuk állítani a nekünk legmegfelelőbb mértéket azzal, hogy kevesebb vagy több pálcát használunk kedvenc lakásparfümünkhöz. Bambuszpálca esetében érdemes időnként forgatást is alkalmazni, vagyis kivenni, és fejjel lefelé visszatenni a tartóedénybe, hogy jól meg tudja magát szívni illatanyaggal, és folyamatosan és egyenletesen közvetítse azt a levegőbe.

Ezek az eszközök szép kis üvegcséikben, stílusosan elrendezve otthonunk, munkahelyünk ékeként is szolgálnak, nem csak illatosító, hanem dekorációs szerepet is betöltenek. A hozzánk és a helyhez illő aroma és tartó kiválasztásával tökéletes összhang teremthető meg köztünk és életterünk között, így családunk, vendégeink és mi is nagyszerűen érezhetjük magunkat benne.

Wally 1925, a száz éves itáliai manufaktúra termékei kínálatunkban

Hagyomány és természetesség jellemzi ezt a márkát, amely bambuszpálcás termékei között megtalálhatók olyan különlegességek, mint a toszkán fűszerek, a firenzei királyi park, vagyis a Boboli-kert citromfái, a trópusi esőerdő, a dohány, illetve virágok és gyümölcsök illata, eleganciát és élettel teli vibrálást visznek otthonunkba.

Bejegyzések