Az illóolajokat sokan “csak” az illatosítással azonosítják. A csak azért van idézőjelben, mert természetesen ez is az egyik nagyon fontos funkciója, ám nem csupán az egyetlen.


Az illóolajok jótékony hatásai

 

Az illóolajok rendkívüli ereje a hatásukban rejlik. Éppen emiatt az aromaterápiában előszeretettel alkalmazzák őket gyógyítás céljából. Főleg, mivel felhasználási körük igen széles. Ugyanis természetes gyógymódként kiválóan alkalmazhatóak regenerálódásra, megelőzésre, panaszok kezelésére, fájdalommal járó tünetek enyhítésére. De emellett kihatnak az érzelmeinkre, hangulatunkra is, hiszen képesek csökkenti a stresszt, valamint leküzdeni a rossz kedélyállapotot is. A varázserővel bíró illóolajok tehát valóban csodákra képesek.

Vigyázat!

Nem is gondolnánk, de az illóolajoknak óriási ereje van. Elég csak arra gondolni, hogy egy 10 milliliteres üvegben éppen 4 kilogramm levendula rejlik. Emiatt az illóolajokkal óvatosan kell bánni, például nem szabad belsőleg alkalmazni.

Tilos továbbá közvetlenül orrba vagy fülbe cseppenteni belőle. Várandósok számára ajánlott az első trimeszter idején kerülni az illóolajok használatát.

Néhány illóolaj alkalmazható higítás nélkül (például levendula), többségük azonban nem, a higítás arányokat pedig szigorúan kell venni.

 

Webáruházunk illóolajai

 

Az illóolajok rendkívüli hatása főként a sötétebb és hidegebb, téli hónapokban a leginkább kiélvezhető.

Webshopunkban és szaküzletünkben kétféle márka aromaolajai közül tudtok válogatni. Két márka fantasztikus illatai szerepelnek kínálatunkban.

A Drake 1988 óta foglalkozik otthoni illatosítók gyártásával, amelynek során az illatok, anyagok és színek kiválasztására rendkívül nagy hangsúlyt fektetnek.

A Drake aromaolajai 10 milliliteres üvegben vásárolhatóak meg. Rengeteg kiváló illat közül lehet választani, a kínálat ugyanis igazán széles. Elnevezésük gyakran utal a hatásra, amelyet az adott illóolaj képes kifejteni. Az Anti stressz nevű olaj például segít kezelni a ránk telepedő stresszt, valamint ellazulásra ösztönöz. Koncentráció elnevezésű aromaolaja pedig egy koncentrációt segítő környezet megteremtéséhez járul hozzá. Illatosított termékek közül otthonodat beboríthatod a cédrus, a citrom, levendula, mentol, narancs, pacsuli, fenyő vagy akár a rozmaring illatával is.

Az illóolajok nem csak a kellemes illatok és a nyugodt, hangulatos légkör megteremtését segítik elő, hanem használatuk révén sokféle betegség is könnyedén megelőzhető vagy kezelhető. Nem véletlen, hogy az aromaolajokat már az ősi kultúrákban is gyakran alkalmazták, hiszen már akkor ismerték a varázserejüket. Bár a modern aromaterápia sokkal később, egy francia vegyésznek köszönhetően alakult ki, később pedig Nagy-Britanniában is elterjedt, ma már a világ minden táján nagyon népszerű.

Bejegyzések